Hollanda Transit Vize

Hollanda Transit Vize Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

1- Başvuru sahibi tarafindan eksiksiz doldurulmus ve imzalanmis orjinal vize basvuru formu

2- Pasaport (10 yıldan eski olmamalı, 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 6 aydan fazla geçerlilik süresi olmalı. Varsa geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da gönderilmeli.)

3- 2 adet Biometrik Fotoğraf

4- Hollanda konsolosluğuna hitaben yazılmış Vize talep dilekçesi

5- Uçak bileti

6- Gideceğiniz ülkeye ait oturma müsadesi veya vizenin pasaportta ki ilgili sayfanın fotokopisi veya gideceğiniz ülkeye giriş izni veren belgeler

7- T.C Kimlik fotokopisi

8- Seyahat sağlık sigortası

Not:

- Schengen bölgesine giriş yapılmasını gerektiren transit yolculuklar:Üçüncü bir ülkeye seyahat etmek için Schengen bölgesi dahilinde en az iki defa aktarma yapacak ve ilk aktarmanın Hollanda`da bir havaalanı olması halinde her halükarda Shengen vizesi gereklidir.

- Türk vatandaşları, transit A vizesinden muaftır

- Belli ülkelerin vatandaşları, Schengen havalimanında uluslararası bir uçuş sırasında aktarma yapacaklarsa havalimanı transit vize müracaatında bulunmaları gerekmektedir.

- Havalimanı transit vize, havalimanının uluslararası alanında beklemeleri gereken bu grup için geçerlidir. Zira havalimanı transit vize, Schengen topraklarına girme izni vermemektedir.

- Türk vatandaşları, transit A vizesinden muaftır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hollanda Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: www.hollandavesen.nl